KADA NEDOSTAJE DOVOLJNO PROSTORA ZA POTREBAN BROJ PARKINGA,  A BEZ NJIH  NE MOŽETE GRADITI

  

 

  

  

Premijera Wöhr SLIMPARKER-ja 557 v Tel Avivu

 

Svečanom otvorenju i prvom plasmanu parking sustava Wöhr SLIMPARK 557 u Tel Avivu, prisustvovalo je oko dvije stotine uzvanika.

Sudionici, arhitekti, projektanti, investitori i kupci bili su impresionirani inovativnom tehnologijom sustava, koji na tako malenom prostoru omogućava parkiranje 15 vozila.

 

 

 

 

Na 4 kata, a sa 4 prostora u nizu, nalazi se u podzemnoj garaži 15 parkirnih mjesta, koje su namijenjene za stanovnike u objektu Echad Ha'am.

 

Konstrukcijski i razvojni tim tvrtke Wöhr dizajnirao je  Wöhr „SLIMPARK 557“ na temelju stvarnih uvjeta i prema potrebama nadogradnje postojećih zgrada u Tel Avivu, pošto je nadogradnja bila dopuštena samo uz uvjet da se osiguraju potrebna parkirna mjesta.

 

U Tel Avivu zgrade su vrlo zbijene, razdvajaju ih samo uski kolni ulazi ili uska dvorišta. SLIMPARK 557 je posebno pogodan za takvu uporabu.

 

Za uske raspone između dvije zgrade, sustav zahtijeva samo 2,60 metara. Inače, sustav zahtjeva duljinu 27.70 m pri minimalnoj dubini od 11.55 metara kako bi se osiguralo 23 parkirna mjesta na šest katova.

 

 

Parkiranje se odvija u središnjem dijelu ulaza, a ulazna kabina je u isto vrijeme i kabina dizala. Parkiranje je moguće samo kada se ulazna kabine podiže iznad zemlje. Osnovni položaj ulazne kabine je u spuštenom položaju, tada je poklopac u ravnini s razinom tla. Sustav omogućava, da je krov kabine popločan identično tj. u skladu s okolinom i naravno omogućava prijelaz vozilima.

 

    

 

Prilikom parkiranja kabina se podigne iz zemlje te vozilo može ući u nju. Nakon što korisnik potvrdi da je vozilo ostavio u kabini, ova se spušta dolje, a automobil se automatski transportira u jednu od praznih parkirnih mjesta u sustavu. To osigurava da površina uz zgrade nije vidljiva. Za još bolju praktičnost i komfor te da se izbjegne ranžiranje vozila, izgrađena je i okretna platforma koja okrene vozilo za izravni izvozi iz objekta

 

 

 

 Opis sustava                                             Tehnički list                                                                Animacija

   

 

Nadogradnja parkirnog sustava Wöhr SLIMPARK 557 je CROSSPARKER 558.

Parkirni sustav "Wöhr Crossparker 558"  kao i njegov prethodnik omogućava izvedbu parkinga u ograničenim, uskim područjima u zemlji. Njegova specijalnost – prednost je da se mogu na lijevo i desno od središnjeg lifta instalirati dva dodatna niza na svakoj strani, do 6 katova.

 

     

 

 

  

 Opis sustava                                                     Tehnički list                                                                   Animacija

 

Detajli:

Oba sustava Crosparker i Slimparker pogodna su za podzemnu ugradnju u skučenim prostorima u blizini ili unutar objekta, a i tamo gdje god je potreban prijelaz sa vozilima.

 • Oba sustava Crosparker i Slimparker pogodna su za podzemnu ugradnju u skučenim prostorima u blizini ili unutar objekta, a i tamo gdje god je potreban prijelaz sa vozilima.

 • Oba sustava imaju uvučen ulazni prostor koji se može savršeno prilagoditi okolini i drugim površinama područja.  

 • Poluautomatski parkirni sistem omogućuje parkiranje do 23 automobila.

 • Za veoma uske i dugačke dimenzije objekata (Slimparker).

 • Instalacija ispod zemlje s uvlačenjem ulaznog prostora i mogućnosti za izgradnju u blizini kuće ili čak u kući.

 • Sustav se može kod zatvorene – spuštene pozicije ulaznog prostora, slobodno prelaziti vozilom. Moguća je i raspodjela vozila jedan iza drugog uz      gubitak jednog parkirnog mjesta u sustavu Slimparker-a.

 • Raspodjela vozila jedan pored drugog je isto moguća sa sustavom Crospraker ali u tom slučaju gubimo dva parkirna mjesta.

 • Nisu potrebne rasipne ulazne trake niti dugačke i visoke rampe

 • Siguran za korisnika jer se ne vozi preko uskih rampa, ne ide kroz tamna stubišta i siguran je za  automobile (bez oštećenja, kao što su u podzemnim parkiralištima).

 • Nije potrebna zahtjevna rasvjeta i ventilacija.

 • Okretna ploča može biti integrirana u području ulaza.

 • Za sva vozila različitih visina, npr. kombi vozila i sl.

 • Veliki automobili sa težinama do 2,5  tona, na primjer Mercedes-Benz S-klasa i SUV.

 • Visoka pogonska pouzdanost (TÜV-kontroliran i (CE-certificiran).

 • Opterećenje platformi od 2,0  do 2,6 t.

 

Početna